Biotorus LT-100

A műszereinket több mind

ember használja európában

Adatok a műszerről

A  készülék pulzáló, alacsony frekvenciájú mágneses mező segítségével gyógyít. Előnye a  fájdalomcsillapító hatása, ellazítja az izomgörcsöket, gyógyító és gyulladáscsökkentő hatás, valamint javítja a  véráramlást. A  készülék regisztrált orvostechnikai segédeszköz.

Mik a fő előnyei a BioTorus LT-100  műszernek ?

 • Rendkívüli konstrukció jellemzi – a  műszer súlya mindössze 850g
 • Külső applikátor csatlakoztatható hozzá, ami egyszerre két személy kezelését teszi lehetővé, illetve egy személy két különböző testfelületen is használhatja egy időben.
 • Az egyes applikátoroknál különböző programok alkalmazhatóak.
 • A   mágneses mező intenzitása (erőssége) szabályozható, így lehetővé teszi, hogy az érzékenyebb személyek és a  gyermekek a  nekik megfelelő  alacsonyabb frekvencián használják.
 • A terápiás kezelés időtartama 20-tól 60 percig állítható igény szerint vagy a  diagnózis alapján.
 • A gyógyító mágneses mező hatósugara 45 cm a készülék középpontjától számítva (a terápiás hatás tehát nagyobb testfelületre terjed ki, mint más eszközök esetében).
 • NTS technológia, európai szabadalommal ellátva
 • Ingyenes tanácsadás

A teljesen új konstrukciónak köszönhetően praktikus készülékek     keletkeztek, melyek csatlakoztathatók jól bevált készülékeinkhez: UltiCare LT-99 vagy a teljesen új BioTorus LT-100 eszközhöz.

A BioTorus LT-100 vagy a B1C kör alakú applikátor főként a végtagokra tudjuk ráhelyezni és így hatékonyan tudja kezelni az izom- és izületi fájdalmakat. Ha a nyakba akasszuk, tökéletes hatást fejt ki a gerincre.

A Biotorus vagy B1C készülék használatának jellemzői

Alkalmazás az alsó végtagoknál – talp, ujjak, boka, sarok

Okok: vérömleny, korlátozott mozgás, fájdalmak, diabéteszes láb, törés, stb.

Alkalmazás: A B1C applikátort (tórusz) a földre helyezzük, ülő helyzetben belelépünk a sérült lábbal (vagy mindkettővel) az applikátor közepébe. A legjobb, ha mindezt cipő nélkül tesszük. A lábujjak átérhetnek az applikátor felületére is. A lábfej intenzív kezelése mellett, egy időben a vádli izomzatának kiegészítő kezelése is zajlik egészen a térdig. Ezzel a vazodilatációs hatást (a sérült szövet keringésének javítása) megsokszorozzuk, mert azon a területen is tágulnak az erek, amelyen keresztül a sérült felület vérellátása zajlik. Ha a gyógyhatás szempontjából a vazodilatációs effektus nem domináns, fekvő helyzetben lehetséges az applikátort a lábfejre felülről ráhelyezni.

Alkalmazás az alsó végtagoknál – térdek, vádli rész, combok

Okok: Duzzanat vagy térdizület fájdalom, artrózis, baleset utáni állapotok, mozgáskorlátozottság, törések, izomfájdalmak, stb.

Alkalmazás: A tóruszt felhúzzuk a lábra vagy mindkét lábra úgy, hogy az applikátor indukált mágneses mezeje bekerítse a fájdamas területet. Nem szükséges, hogy betartsuk a mező merőlegességét a láb tengelyére nézve. Erősebb testalkat esetén nem szükséges a tóruszt (applikátor) felhúzni a végtagra. A gyógyító hatást akkor is elérjük, ha a tóruszt a sérült felületre fentről ráhelyezzük, például fekvő helyzetben.Teljes hatást érünk el akkor is, ha a tóruszt ráhúzzuk a behajlított térdekre felülről. Az applikátor kézzel történő megtámasztása nem okoz problémát, egyidejűleg végezzük a csukló és az ujjak apró izületi mozgáscsökkenésének preventív kezelését vagy a kéztőalagút szindróma preventív kezelését is.

Alkalmazás a nyaki gerincen, fejen és a mellkason

Okok:  Nyaki gerincfájdalmak, ezzel összefüggő fejfájás, migrén, fogfájás, háromosztatú idegfájdalom, paradontózis, látási zavarok, középfülgyulladás, arcüreg gyulladások, fülzúgás, asztma…

Alkalmazás: Ülőhelyzetben ráhúzzuk a tóruszt a nyakra, kézzel megtámaszthatjuk. A mellkas kezelése esetében nyakba is akasztható. Nagyon kényelmes a fekvő helyzet is, amikor a tóruszt a párna alá tesszük. A mágneses mező fent leírt hatásköre miatt nem szükséges az applikátort (tórusz) kizárólagosan a sérült részre tenni.

Alkalmazás a felső végtagoknál – ujjak, csukló, alkar

Okok: Az ujjak és a csukló apró izületeinek mozgáskorlátozottsága, kéztőalagút szindróma, vérömlenyek, izomláz, törések, stb.

Alkalmazás: A sérült kezet vagy mindkét kezet, áthúzzuk a tóruszon alulról és az ujjainkkal megfogjuk úgy, hogy az applikátor másik oldala fentről az alkaron marad. Ebben az esetben a kéz kezelése az ujjaktól az alkarig történik.

Alkalmazás a felső végtagoknál – könyök, váll

Okok: teniszkönyök, befagyott váll, egyéb eredetű fájdalmak, duzzanatok, izomláz, törés, stb.

Alkalmazás: A tóruszt a sérült kéz vállára akasztjuk és mélytartással fixáljuk. Ebben a helyzetben a kar kezelése a könyöktől a vállig terjed. Kiegészítő hatásként a mellkas és a gerinc preventív kezelése zajlik, az immunrendszer egyidejű megerősítése, és a sejt metabolizmus javítása egyaránt.

Az egész felső végtag kezelése

Okok: A kéz nem megfelelő keringése és a kar fent említett egészségügyi nehézségei.

A tóruszt a sérült kar vállára akasztjuk és ugyanazon kezünket behajlítva az ujjainkkal megtartjuk. Ebben a helyzetben a kar kezelése a könyöktől a vállig terjed.

A csípőizületek kezelése, a medence területe

Okok: Csípőizületi artrózisból eredő fájdalmak, prosztata- és húgyhólyaggyulladás, petevezetékek gyulladása, vizelettartási problémák gyermekeknél, oszteoporózis (csontkopás), az endoprotézis lazulása, stb.

Alkalmazás: A tóruszt ráhúzzuk az alsó végtagra egészen a lágyékig, vagy ráülhetünk, amit párnával betakarhatunk a nagyobb kényelem érdekében.

A gerinc csípőtáji kezelése

Okok: Deréktáji fájdalmak, vesegyulladásos megbetegedések, vese kólika, stb.

Alkalmazás: Ülő pozícióban a kanapén vagy a fotelban betesszük a tóruszt a hátunk mögé. A támasztást egy egyszerű párnával kényelmesebbé tehetjük, vagy behelyezhetjük a tóruszt a kanapé vagy a fotel támlája mögé, ha van rá lehetőség. Választhatjuk a hason fekvő helyzetet is, itt a tóruszt felülről a deréktáji gerinc részre rakjuk.

Az egész gerinc kezelése

Okok: Gerincfájdalmak, Bechterev-kór,  immunrendszer megerősítése, és a metabolizmus (anyagcsere) javítása.

Alkalmazás: Ülő helyzetben a kanapén vagy a fotelban, a tóruszt a hátunk közepére helyezzük és fixáljuk úgy, hogy megtámasztjuk a hátunkat párnával. Választhatjuk a hason fekvő helyzetet is, és a tóruszt felülről a hátunk közepére tesszük.

Relaxációs hatása

Okok: Egységes izom és szellemi relaxáció, nyugtató (gyengébb) pulzáló mágneses mezővel.

Alkalmazás: A tóruszt az ágyra vagy kanapéra helyezzük, amelyre lefekszünk. A háton fekvési pozíciónál lehetséges a tóruszt a testre felülről ráhelyezni akár takarón keresztül is.
3 kezelési periódust alkalmazunk (3 x 20 perc). Először a test felső részére helyezzük, aztán középre és végül az alsó harmadra.

A speciális applikátor kerek, toroid formájú – ún. tórusz.

  • Az applikátor az egészségre ártalmatlan ABS műanyagból készült.
  • Az applikátor belsejében helyezkedik el a elektromágneses rendszer, amelyet egy 32 cm átmérőjű tekercs képez.
  • Az elektromágneses rendszer ilyen konstrukciója, pulzáló elektromágneses mező létrehozására alkalmas (PMP).
  • A mégneses indukció legmagasabb értéke az applikátor belső kerek felszínén fedezhető fel.
  • A pulzáló mágneses térnek nagyobb a hatásköre – ez azt jelenti, hogy nagyobb felületen alkalmazható. Így a tórusz közepétől 32 cm-re, gyakorlatilag gömb formában jelenik meg.
  • A pulzáló mágneses mező még ebben a távolságban is kellő hatékonysággal alkalmazható a kezelendő területen.
  • A mágneses mező eloszlása a TORUS körül

indukcia-torus

 • Szabadalmaztatott technológia
 • megakadályozza, hogy a szervezet megszokja a pulzáló mágneses mezőt

Általános mágnesterápiás készülékek  esetében (a nagy kórházi készülékeknél is) a pulzáló mágneses mező hosszútávú alkalmazása során eljön az idő, amikor a szervezet megszokja az ugyanolyan frekvencián működő mágneses teret vagy az ugyanúgy ismétlődő frekvenciát, és utána már nem reagál helyesen és hatékonyan a pulzáló mágneses mezőre.

Az UltiCARE LT-99 gyártója ezért olyan pulzusgenerátort fejlesztett ki és szabadalmaztatott, amely a tapasztalatok alapján növeli a készülék hatékonyságát. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a generált frekvencia sohasem ismétlődik (Never The Same = NTS). Ez a technológia egyedülálló és csak az UltiCare-nál használt.

Ezt a technológiát főként azért adjuk az Ön tudtára, mert  egyedülálló, nem találkozhatunk hasonlóval semmilyen más gyógyításra és kezelésre használt pulzáló mágnesterápiás készülék kapcsán. Teljesen új, jobb minőséget nyújt Önnek a többi hasonló készülékkel, vagy régebbi modelljeinkkel szemben.

im modelom.

Töltse ki az adatlapot és

próbálja ki igyen

KITÖLTENI AZ ADATLAPOT

Hívhatnak minket munkanapokon : 8.00-tól – 16.00 -ig

Tel. szám: +36 30 664 71 24

Kérdezzen rá az árra

Kérdezzen rá az árra

Több mind

120 000 vásárlőnk használja

Kapcsolat

ORIN Hungary k.f.t.
Liget utca 24.
2161 Csomád

Email: orin@orin.hu
Tel.: +36 30 898 6733

Szervíz

Garanciális  és garancián túli szervíz a műszerekre: BIOquant, Biotorus a Ulticare

Tel.: +36 30 898 6733