Csontritkulás

A statisztikai becslések azt mutatják, hogy  50 év felett, minden 3. nő és minden 5.  férfi veszélyeztetett a csontritkulásos törések tekintetében világszerte.

Irányítsa a saját sorsát !

A modern technológiáknak köszönhetően nem kell beletartoznia ebbe a kellemetlen statisztikába.  Az egyik megoldás, és nagy segítség a csontritkulás megelőzésére vagy kezelésére a mágnesterápiás műszer, az Ulticare Lt 99. Mellékhatások nélkül javítja a sejtek regenerációját , tehát a csontszöveteket és a porcokat is! Segíti a kálcium feszívódását , növeli a csöntszövet sűrűségét és csillapítja a fájdalmat.

Csontritkulás

Kísérti Önt a csontritkulás? Fájdalom és görnyedtség, a betegség elvett néhány centimétert a magasságából? Ízületi problémák, fájdalom, korlátoz a mozgásban és bottal kell járnia? Félelem a legsúlyosabb következményektől, mint a csont és csípőtáji törések? Millió áldozata van évente… Az orvosok véleménye már nem egyértelmű. A kalcium bevitele étrend kiegészítő formájában már nem általános recept.

Hogyan őrizzük meg az erős csontokat?

Foglalkozik a vitamin bevitellel, előnyben részesíti a kalcium dús ételeket… Jól teszi, de a kalcium felvételre és a csontok erősítésére csak néhány sejt képes, amelyek sajnos, a kor előrehaladtával csökkenek. Az egészséeges étrend és a megfelelő táplálék mennyiség a sejtek regenerációjával többre képes. Az otthoni egészségügyi készülék a Biotorus mágneses mezővel kezel és gyógyít. Mellékhatások nélkül javítja a sejtek regenerációját, így a csontokét és a porcokét is. Segíti a kalcium felszívódását, növeli a csontsűrűséget és csökkenti a fájdalmat… Vásárlói referenciákat itt olvashat.

Kívánjon magának biztonságot és sgészséges csontokat

Kombinálja a vitaminokat, éternd kiegészítőket és a mozgást az otthoni mágnesterápiával. Felejtse el a félelmet a görnyedt testtartástól, a lépcsőzéstől és a sérüléstől. Segítsen a sejtjeinek megtartani a kalciumot a szervezetében, távolítsa el a fájdalmat és kerülje el a problémákat, amiket a csontritkulás okoz.

Még többet a csontritkulásról

Csontritkulás esetén UltiCare LT99 maxi készülék használatát javasoljuk, nagyon jó hatása van a csontritkulás kezelésére és megelőzésére. Fellép a csontvesztés ellen és jelentősen javítja a csontok és az ízületek állapotát. Főleg a készülék stimuláló és regeneráló hatását használjuk ki. Végezetül gondoskodjon kellő kalciumbevitelről valamilyen táplálékkiegészítő formájában.

A csontszövetünk állandóan változik. Sűrűsége és szilárdsága egyaránt, a benne lévő ásványi anyagok. Fontos a kalcium és a foszfor mennyisége, amennyiben valamelyik mértéke nagyban csökken, csontritkulás alakulhat ki.

Okok

Csontjaink sűrűsége születésünktől harmincéves korunkig növekszik, majd 40 éves korunk környékén fokozatosan el kezd leépülni a kor előrehaladtával. A csontritkulás mértékét nagyban befolyásolja az életmód. A legfontosabb kockázati tényzők: kalciumszegény étrend, nem elegendő mozgás, korai menopauza, dohányzás, valamint a rendszeres és nagy mértékű alkoholfogyasztás. Bizonyos gyógyszerek szedése is előidézheti a csontritkulást.

Meghatározás és általános információk

Csontritkulás alatt olyan csonttömeg veszteséget értünk, ami meghaladja az adott korra jellemző határértéket. Mivel a csont szerkezete elveszíti funkcióját, mechanikailag instabillá válik, nő a csonttörés kockázata. A csonritkulás érintheti egész csontvázunkat vagy csak néhány csontot. A csontritkulásnak megkülönböztetjük elsődéeges és másodlagos formáját. Elsődleges forma – a csontritkulás a kor előrehaladta miatt alakul ki – időskori csontritkulás. Másodlagok csontritkulás, betegség következtében alakul ki vagy valamilyen hormonális kezelés következményeként.

Tünetek

A csontritkulás (oszteoporózis) a csontszövet szerves és szervetlen azonos arányú, kiterjedt csökkenése, amely a nők esetében főként menopauza (változókor) után következik be, azonban az idősödő férfiak esetében is gyakori esemény. A csontok sűrűségének  csökkenés lassú folyamat, eleinte nem okoz semmiféle kellemetlenséget. Az idő előrehaladtával a csontvesztés mértéke oly mértékben megnőhet, hogy a csontok összeroppanhatnak vagy eltörhetnek. Jellemző a sajgó fájdalom és a ritkulás következtében torzulás alakul ki a csontok felületén. Időskorban gyakori jelenség a a meggyengült csigolyák összeroppanása.

Diagnózis

Napjainkban könnyen megállapítható csontjaink sűrűsége számítógépes tomográfia segítségével. Sok betegnél csonttörés után teljesen normális eredményt mutat a csontritkulásra nézve. A csontsűrűség kezelésével csökken a csonttörések kialakulásának esélye. A csontsűrűség felső értéke korlátozott. Még ma is nehezen mutatható ki előre a csontritkulás következtében, bekövetkező deformáció vagy csonttörés.

Szövődmények

Legsúlyosabb következménye a csontritkulásnak, hogy bekövetkezik egy csonttörés, anélkül, hogy baleset történne. Nők esetén főleg a gerinctörés a legjellemzőbb, időskori csonrtitkulás esetében mindkét nemre jellemző , rendkívül gyakori csípőtáji törés. Idős betegeknék közrejátszik még a kardiovaszkuláris rendszer is, például nagyon alacsony vérnyomás, lassú reakciókészség és a kevés izomedzés. Ekkor beszélünk “nem kellőképpen védett következményekről”.

Prognózis

Kezelés nélkül a betegség előrehalad és tartós változásokhoz vezet, mint a test magsságának csökkenése, ferde hátgerinc, erős csontfájdalmak, többszöri törések. A tartós fájdalom következtében korlátozódik a mozgás, fogyatékos állapot alakulhat ki és külső segítségre szorulhatunk. Számos beteg esetén elkerülhetetlen, hogy valamilyen szociális intézménybe helyezzék őket. Ezért nagy a jelentősége a csontritkulás megelőzésének és időben történő kezelésének, mert ezzel a módszerrel felléphetünk a betegség ellen és elkerülhetjük a komplikációlat.

A műszer alkalmas ennél a betegségnél

Ulticare LT-99

Több mind

120 000 vásárlőnk használja

Vyplňte formulár a

próbálja ki a műszert ingyen

TÖLTSE KI AZ ADATLAPO

Hívhatnak minket munkanapokon : 8.00-tól – 16.00 -ig

Tel. szám: 0036 30 869 3870

Kapcsolat

ORIN Hungary k.f.t.
Liget utca 24.
2161 Csomád

Email: orin@orin.hu
Tel.: +36 30 898 6733

Szervíz

Garanciális  és garancián túli szervíz a műszerekre: BIOquant, Biotorus a Ulticare

Tel.: +36 30 898 6733