Cukorbetegség

Cukorbetegség

Elkerüli az édességeket és ennek ellenére magas a vére cukorszintje? A 2-es típusú cukorbetegség az egyik legelterjedtebb betegségek egyike lett és több tízezer ember szenved tőle. Összefügg a roszz étkezési szokásokkal, kevés mozgással és az elhízással.Még, ha nem is kell inzulint adagolnia, a cukorbetegség kockázata egyre magasabb. Ha a betegség átmegy a következő stádiumba, tipikus jelek fenyegetnek: fáradtság és rossz közérzet, látásromlás, lassan gyógyuló sebek, de a legiesztőbb is lehet az ún. diabéteszes láb, ami sokszor a végtag amputálásával végződik. Továbbá a cukorbetegség kockázati tényezője a szívinfarktusnak, strokenak vagy a szélütésnek.

Mit tegyünk a cukorbetegség ellen?

Megszabadulni a kialakult cukorbetegségtől szinte lehetetlen. Elkerülni a következményeit és csökkenteni a gyógyszerek arányát lehetséges. A BIOquant gyógyászati készülék segít megoldani a cukorbetegség szövődményeit. A vér kapillárisokban az orron keresztül van hatással a vörösvértestekre, elválassza őket egymástól, oxigénnel látja el a vért és mozgékonyabbá teszi. A BIOquant így segít megelőzni ezeket a nehézségeket, mint a diabéreszes láb, segít az ereket jó állapotban tartani. Mindezt kényelmesen és fájdalom nélkül otthonunkban, akár a nappaliban pihenve.

Fontos Önnek a saját egészsége ?

Szabaduljon meg a fájdalmaktól és az aggodalmaktól, melyeket a cukorbetegség eredményez.  Ha már fennáll, minimalizálja annak következményeit.Tegyen egy újabb lépést egészsége érdekében. Nézze meg videóinkat, kinek segíett már a Bioquant és próbálja ki Ön is kötelezettség nélkül, ingyenesen a saját otthona kényelmében. Klikkeljen a képernyő felső részén található narancssárga “Próbálja ki a készüléket ingyen”  szövegre és próbálja ki ingyenesen a Bioquant NS készüléket otthona kényelmében.

Cukorbetegség esetén a Bioquant lézeres ksézülék használatát javasoljuk. Növeli a vörös vérsejtek képességét az oxigén megkötésére és szállítására, javítja a szervek funkcióját és az anyagcserét. Fokozatosan tágítja az ereket, csökkenti a vér viszkozitását, valamint a szív munkaterhét.

A cukorbetegség ( diabetes mellitus) egy krónikus betegség, amelynek jelenléte globálisan és Magyarországon is folyamatosan növekszik.  Napjainkban úgy emlegetik a cukorbetegséget, mint a harmadik évezred járványát. Jelenleg a cukorbetegek számát a világon 140 millióra becsülik, a tanulmányok szerint ez a szám 25 év múlva elérheti a 300 milliót.

A cukorbetegség (diabetes melitus) egy anyagcsere betegség. Leggyakrabban megnövekedett vércukorszint esetén fedezik fel. A vércukorszint növekedése a meghibásodott inzulin szekréciónak köszönhető. Amelett, hogy emelkedik a cukorszint, a szervezet nem tudja lebontani a zsírokat, fehérjéket és ásványi anyagokat. Több éven tartó rossz eredmények az erek károsodásához vezetnek. A kis vérerek károsodása látásromlást okaozhat, továbbá veseelégtelenséget. A nagyobb erek károsodása rossz vérkeringést okoz a végtagokban, az agyban és a szívben.

A cukorbetegségnek különféle tünetei vannak, nem kell, hogy egyszerre megjelenjenek.Alapvető tünetei közé tartozik a fáradtság, fogyás, szomjúság és gyakori vizelés.

Cukorbetegség 1-es típusa

Az első típusú cukorbetegség kialakulása általában erősebb és gyorsabb.  A tünetek feltűnőek, és ezért kellene a betegnek azonnal meglátogatnia orvosát, amint felfedezi ezeket a tüneteket. Előfordul, hogy a károsodás következtében a tudatállapotban rendellenesség lép fel, a beteg állapota olyan súlyos és kritikus lesz, hogy azonnal az intenzív osztályra kell szállítani.Ezután néhány napig eltarthat míg a rosszabbodás stabilizálódik, ez után lehet elkezdeni a szokásos kezelést.

Cukorbetegség 2-es típusa

A 2-es típusú cukorbetegség kezdetben tünetmentes, csak a betegség előrehaladtával jelennek meg az első tünetek. A betegek többnyire túsúlyosak vagy elhízottak. Néha a betegség véletlenül derül ki, például amikor a beteg egy megelőző vizsgálaton vesz részt, műtét előtti kivizsgálás során vagy vérvizsggálatkor, amikor más betegséget elemeznek. Előfordul, hogy a beteg olyan nehézségekkel fordul az orvoshoz, amik már a cukorbetegség szövődményei.Ez lehet látásromás, viszkető érzés, fájdalom vagy zsibbadás a lábakban, nehezen gyógyuló sebek, gennyes vagy gombás bőrproblémák.

A cukorbetegeket sokkal jobban érintik az érrendszeri betegségek, mint másokat, atherosclerosis, idegrendszeri zavarok, fertőzés, látásromlás vagy a látás elvesztése. A cukorbetegek ezért állandó orvosi ellátásra szorulnak.. Cukorbetegség esetén három tényező nagyon fontos: diéta, súlykontroll és a testedzés. A betegség tünetei enyhíthetőek, vagy teljesen megszüntethetőek, amennyiben folyamatosan betartja orvosa utasításait.

A hipoglikémia alacsony vércukorszintet jelent. Felnőtt cukorbetegek esetében ez a jelnség akkor figyelhető meg, amikor túl későn étkeznek vagy kihagyják az étkezést, vagy különleges fizikai aktivitás esetén. Tünetei közé tartozik a száj körüli bizsergés, hideg verejtékezés, erős szívdobogás érzése a mellkasban és az éhség.

Első segély több fajta formában lehetséges. Megihat édes narancslevet vagy hideg szénsavast italt, esetleg megehet egy szelet csokoládét. A cukorbetegnek erre az eshetőségre mindig fel kell készülnie és hordania magával cukorkát.

A hyperglikémia magas vércukorszintet jelent. Enyhe tünetei közé tartozik a gyakori és túlzott vizeletürítés, fokozott étvágy vagy a szomjúság, szédülés és látászavarok.

Sok esetben nem kíséri semmmilyen látható tünet. Ekkor csak a vércukorszint mérése segítségéve fedezhető fel. Erős hyperglikémia megnyilvánulhat étvágytalansággal, hasi görcsökkel, hányingerrel és hányással, dehidratálással, erős fáradtsággal, felgyorsult légzéssel és álmossággal.

Mivel a cukorbetegeknél a sebek és a sérülések a bőrön lassan gyógyulnak, főként a lábon, könnyen elkaphatnak valamilyen fertőzést. Akár egy apró karcolás is okozhat a későbbiekre nézve olyan állapotromlást, ami amputációhoz vezet.

 

A műszer alkalmas ennek a betegségnek a kezelésére

BIOquant® NS

Több mind

25 000 vásárlőnk használja

Vyplňte formulár a

próbálja ki a műszert ingyen

TÖLTSE KI AZ ADATLAPOT

Hívhatnak minket munkanapokon : 8.00-tól – 16.00 -ig

Tel. szám: 0036 30 869 3870

Kapcsolat

Egészség Hálozát Kft.
1171 Budapest, Nyomdász u. 22.
+36 70 770 4748
info@egha.hu

 

Szervíz

Garanciális  és garancián túli szervíz a műszerekre: BIOquant, Biotorus a Ulticare

Tel.: +36 70 770 4748